Първоначално публикувано от oem
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Дошло ли е време да мина на друго масло ??
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщениеВискозитета е различен, виж на сайта на Селения, не ми е под ръка, но едното е примерно 14,3 а това за Алфа ромео е 14,7 цифрите са примерни, но и при двете над 14.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Колеги, чувал съм от хора които дълги години се занимват с италиански автомобили и предимно с Алфи. Те също силно препоръчват да се кара с 20К за Алфа. Освен всичко друго са ми обяснявали че на Туин Спарк моторите мазането на разпределителните валове е много деликатен момент, и точно тая присадка за която говорите че я няма в едното масло а я има в другото върши тая работа. Не искам да се правя на разбирач а просто споделям това което съм чул от хора, които многократно са се сблъсквали с такива проблеми и имат доста наблюдения по въпроса.sigpic
Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеЕто какво става с 20к. Преди с 20к for Alfa никога не съм имал такава пяна по капачката.
Toва от маслото ли е сега?156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеИмах предвид, че са 10W40. Иначе това което говориш ти аз не можах да видя такова нещо или каквито и да е други данни.
http://www.flitalia.it/en/fl/compone...od/Itemid,254/
ето ти линка към сайта на селения, като влезеш там, избираш двигателно масло, избираш после съответния вид и посне отваряш PDF файловете с техническа информация и ги сравни, качих ги допълнително, в гугъла има всичко, на всеки сайта на прозиводител на масла има тази информацияLast edited by fred; d.m.y г., 19:31.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщениеТова е от влагата в картера на двигателя появява се предимно зимата и от каране на къси разстояния. А за разхода на масло казвам ти примерно че ще иам разход ако вземеш някоя от магистралите със постоянна скорост 180км /ч разход е нормално да има ако се кара само във високи обороти колата не ако един два пъти на ден я вкараш в лютеницата.
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщениеhttp://www.flitalia.it/en/fl/compone...od/Itemid,254/
ето ти линка към сайта на селения, като влезеш там, избираш двигателно масло, избираш после съответния вид и посне отваряш PDF файловете с техническа информация и ги сравни, качих ги допълнително, в гугъла има всичко, на всеки сайта на прозиводител на масла има тази информацияLast edited by oem; d.m.y г., 19:32.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеДобре ама. Преди със старото масло никога не съм имал такова бяло. Възможно ли е да го е иамало на моменти, но да се е измивало?156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщениене знам дали се е измивало но е възможно при по дълги преходи да изчезва. Това че има малко бозичка там е нещо нормалноDiscover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщениеИ аз съм наблюдавал този "майонеза" при коли, които често се карат на къси разстояния, е може и да е от друго, но първото е честа причина
Може, може и да не е в маслото причината ама вие ме стресирахте тука в тая темаDiscover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеАз винаги съм я карал така. От работа до дома 4, 5 км. И уното ми е така ей сега бащата вика, че често го бършел това бялото.
Може, може и да не е в маслото причината ама вие ме стресирахте тука в тая темаAlfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщениене е от маслото, а от разстоянието, докато тръгне, загрее и спреш, това позапушва и дюзи и прочее, като цяло късите разстояния са кофтиDiscover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеАз като я купих си имаше таковя бяло. Изичстих го и налях Селенията тогава. До днес не бях виждал да има повече, а редовно отварям да гледам там. В неделя смених маслото с 20к обикновеното и днеска видя какво в.
На алфата ми никога не съм имал подобно нещо ама аз нея не я карам на къси (по малко от 15км) разстояния. Освен това тя е на бензин.
Когато колата е на газ този конденз е значително повече.
В крайна сметка съм установил че конденза не показва нищо което трябва да ме смущава, освен че изглежда гадно, ама кво от товаAlfa Romeo 156 1.8 T.SPARK
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеРазбирам, но в малкия град е така. Аз до де я запаля и съм стигнал вече.Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
Comment